Nästa år, nästa år…!

Ja, så får det bli. Åre Extreme nästa år.

Min rehab efter diskprotrusionerna har som sagt gått riktigt fint. Jag känner mig stark i kroppen, även om jag inte har provat på att arbeta med eller belasta kroppen så mycket under så pass lång tid som Åre Extreme tar. Jag räknade med att vara aktiv under 8-10 timmar i sträck för att ta sig i mål…

Min partner har haft stök med sina höfter vid löpning. Så fort distanserna har ökat så har problemen kring höftens in- och utsida gett sig till känna. Det har begränsat träningsmängden och han har fått backa tillbaka i distanser.

Sen har det senste året – och framför allt det senaste halvåret – varit rejält rörigt och påfrestande rent privat vilket har lett till att jag valt att lägga den mesta tiden på mina barn, deras trygghet och välmående kommer i alla fall först. Så jag har inte kunnat genomföra den mängdträning som krävts, och har inte kunnat genomföra de långlopp jag tänkt mig för att kroppen ska må bra både under och EFTER Åre Extreme. Jag vill inte riskera min rygghälsa – eller någon annan del av kroppen heller – för ett lopps skull. Så pass ”klok”  har jag blivit.

00182782

Visst skulle jag säkert kunna pressa mig runt banan på ren Woxnerudsk envishet men frågan är om ryggen håller för det (eftersom jag saknar uppbyggnads- och uthållighetsträningen för de långa passen). Och hur jag och min kropp kommer att må efteråt.

Så mitt beslut blir att skjuta Åre Extreme ett år framåt i tiden. Jag cyklar vidare på min extremt fina och sköna Scott Contessa 20, för att ta nya tag nästa år. Lycka till alla ni som startar till helgen! Jag ska tänka på er och hoppas på perfekt väder.

Det här inlägget postades i Åre Extreme 2011, Motion och rörelse. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>