Om jag är stolt? Yes!!

Dagens löparrunda var tänkt att bli 12 kilometer. Vädret var perfekt: 21 grader, lite lätta moln. Benen var pigga efter två dagars löpuppehåll. Förvisso körde jag ett explosivt benpass igår med min Bulgarian Bag och Aqua bag, men benen kändes fulla med energi ändå.

Så jag sprang iväg. Längs min kära landsväg. Kom till 6 kilometer och bestämde raskt att jag skulle förlänga. Minst till 8 km Där skulle jag lätt ha kunnat fortsätta till 10. Samtidigt kände jag lite liite orolig. Tänk om hälsenan skulle göra sig påmind igen, när jag är längst bort. Eller tänk om ryggen tröttnar och jag blir stum – och därmed rädd att något händer med diskarna. Och själva rädslan kan ju slå ut de djupa stabiliserande musklerna. Så jag vände tillbaka.

Tillbaka vid huset stannade jag till för en snabb vatten eftersom jag inte planerat för några vattenstopp. Jag skulle ju bara springa 12 km. Och så fyra kilometer till. Snabba fötter, starka ben. Blev 20 kilometer utan problem. Skulle kunnat springa längre! Så skönt! Kände liten stumhet i hälsenan, liten känsla i ena knäet, lite stumhet i ryggen. Men ingen fara.

Wow! Jag sprang 20 kilometer! Utan förberedelser. Bra frukost, lunch vara bara en shake (jag vet… inget bra…). Men full med energi. Senast jag sprang 20 kilometer var för 10 eller 11 år sedan! Innan barnen! De senaste åren har den längsta rundan slutat på 14-15 kilometer. Nu blev det 20 kilometer! Med ett tempo på 5 minuter per kilometer, totalt alltså 1 timme och 40 minuter. Känner mig stolt över tiden! Stolt över hur att jag sprang 20 kilometer – bara så där. Stolt att känna mig så bra och pigg i kroppen.

Så HEJA mig säger jag! Tjohooo!

Det här inlägget postades i Motion och rörelse, Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Om jag är stolt? Yes!!

  1. Shizue Sterlin skriver:

    I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to design my own blog and would like to find out where u got this from. cheers

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>