Funktionell rörelsetränare

Nytt datum för den uppskattade och efterfrågade utbildningen till funktionell rörelsetränare – tidigare funktionell tränare av Woxnerud och Bodies in Motion:

Datum: 13-15 oktober och 20-22 oktober
Tider: torsdagarna är halvdag på eftermiddagen, fredag och lördag heldag.
Plats: Stockholm
Pris: 7.600 kr inkl moms
Innehåll: omväxlande teori och praktik

I utbildningen till funktionell rörelsetränare utgår vi från kroppen i rörelse. Utgångspunkten kan vara den statiska ”lik-anatomin” men vi undersöker sedan vidare hur muskler och bindväv samarbetar  i stora muskelkedjor i kroppen när vi står eller rör på oss. Vi pratar om de olika muskelsystemen och hur de bör samverka för optimal funktion och prestation i kroppen, allt från de djupa stabiliserande systemen till de mer ytliga och stora musklerna som är till för att skapa rörelsen.

I de praktiska delarna testar vi vilka muskler som fungerar i olika rörelser och vi undersöker vilka som inte fungerar. Är det stabiliteten som brister eller mobiliteten? Frågan är sedan hur man kan trigga de ”sovande” musklerna till att fungera igen och hur vi kan lära hjärnan att arbeta med nya motorprogram. Det handlar om att lära kroppen att arbeta med rätt muskler i rätt tid och med rätt kraft. Detta för att undvika kompensationer och onödig överbelastning.

Idag vet man att stillasittande och monotona rörelser leder till att vissa djupa muskler börjar ”sova” – de blir inaktiva. Det här kan ge symtom som ont i ryggen, ont i axlarna, knä eller musarm. För att komma till rätta med många vanliga problem bör de djupa stabiliserande musklerna funktionstestas och därefter triggas igång till funktion igen. Det här lär du dig under utbildningen.
Vi tittar även på hur man kan variera och utveckla traditionella övningar till att bli anpassade och funktionella för olika personer. Jag kallar detta för ”OCH-träning”. Gör det du gör idag OCH gör lite annat också. Prova att också göra så här…

Det är en fördel om du har grundläggande anatomiska kunskaper, men det är inget krav. Det viktigaste är att du är van att röra på kroppen och känner till övningar och rörelser.

Utbildningen vänder sig till dig som är personlig tränare eller idrottstränare, sjukgymnast eller naprapat, liksom till dig som vill lära mer om din egen träning.

Deltagare med mångårig erfarenhet som utbildare och personliga tränare säger:
”Stort tack för en fantastiskt givande utbildning med en massa nya tankar. Jag ska direkt hem och prova!”
”Alla som jobbar med kroppen borde ta möjligheten att gå den här fantastiska utbildningen. Stort tack!”

Det här inlägget postades i Hälsa, Teve, tidningar och annat jag gör. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>