Nya siffror för ohälsa

Ohälsan på jobbet kostar storföretagen cirka 40 miljarder per år! Eller 18 % av lönekostnaderna. Men om man även skulle räkna med stress och psykiska problem skulle troligen siffrorna stiga till 20-25 % av lönekostnaderna. Astronomiska siffror!

Här i Sverige är vi bra på att säkerställa produktionen, säger de som utfört undersökningen, liksom att hantera risker. Nu hoppas man på att företagen ska bli lika bra på att hantera personalen, som ju är den viktigaste resursen på de flesta arbetsplatser. Undersökningen heter Euro Accident där man tittat på de 100 största företagen i Sverige.

I dag visar andra studier att träning och motion på arbetstid kan öka produktiviteten. Trots det är det bara 3 % av godkänner att de anställda tränar på arbetstid. Kanske dags att tänka om här…? Vi som tränar vet ju själva hur skönt det är att rensa huvudet med motion i någon form på lunchen. Nya tankar dyker upp och kroppen blir nöjd och orkar sitta stilla resten av arbetstiden.

Läs mer om denna studie på www.motivation.se

 

Det här inlägget postades i Hälsa. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nya siffror för ohälsa

  1. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>