Smörbrist! Är det inte underbart?

Smörbrist. Är 2011. I Sverige. Vem hade kunna ana att det skulle ske på 80-talet då alla former av lättmargariner hyllades. Då fanns det smörberg. Smörlagret. Ingen som visste vad man skulle göra av allt smör som fanns i drivor. Och idag. Smörbrist.

 

Tänk att vi svenskar verkar ha fattat det här med sund mat. Så naturlig som möjligt. Det gör att alla former av margariner går bort. Fram med smöret i stället. Fram med helprodukter som gammaldags mjölk och andra fullfeta mejeriprodukter. Heja oss! Äntligen har våra ny-gamla sunda matvanor visat sig ha slagit igenom ordentligt. Smörbrist.

Fast så nya matvanor kan man ju inte säga att det är. Riktigt gamla är de ju, om man ska vara noggrann. Och – kanske just därför – är de nyttiga för hälsan.

Det här inlägget postades i Hälsa, Mat och matvanor. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Smörbrist! Är det inte underbart?

  1. Jesse Hufft skriver:

    I have been browsing online greater than three hours nowadays, yet I by no means found any fascinating article like yours. It’s beautiful price enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content material as you probably did, the web might be a lot more useful than ever before.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>