Få in motionen

Jag måste bara igen slå ett slag för min nyupptäckta möjlighet till motion: att springa hem från kliniken. Jag jobbar hos Access Rehab och Running Sweden på Sveavägen 159, vid Wennergren Center. Därifrån är det perfekt att springa hem till Svedmyra.

En kortare sträcka, via Odenplan, Kungsholmstorg, Norr Mälarstrand, Västerbron, Liljeholmsbron och via Årsta och hem är cirka 13 km. Förlänger jag rundan efter Liljeholmsbron och springer hem via Årstaviken, till Gullmars, via Globen och hem så blir det 16 km. Perfekt runda. Och perfekt att jobba med träning – jag kan ju åka dit i träningskläder och får inte så mycket packning med mig hem (eller inte så mycket som blir kvar där efter dagen).

I dag tog jag 13 km sträckan. Tempot blev 5.07 som inkluderar både uppvärmningstempo och nedvarvning de sista minuterna. Skönt! Kändes bra! Kroppen funkar kanon. Jag känner mig verkligen starkare nu efter några månaders kontinuerlig löpning med längre sträckor.

Perfekt också att kunna springa hem. Det tar ungefär lika lång tid att springa hem som att gå till tunnelbanan, åka t-banan och gå sista biten hem. Och då har jag ju träningen kvar. Nu får jag allt på en gång. Perfekt!

Så på fredag blir det nog dags igen för en ny runda hem. Imorgon är jag på AstraZeneca i Södertälje och har feedbacksamtal med deras motionsledare. Då blir det nog lite tuuuuung styrketräning. Så skööönt! Ser fram emot det passet!

God natt allihopa!

Det här inlägget postades i Motion och rörelse, Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>