Dags för summering!

Nyårsafton i morgon. Dags att summera året. Hur har det varit?

Ofta summerar vi projekt som vi utför i arbetet, men kanske inte lika ofta det privata livet eller motionen och hälsan. Så nu är det dags för det. Ett bokslut för dig själv helt enkelt. Och se vad du vill ta med dig in i 2012.

Om du först tittar tillbaka på dig själv för ett år sedan, vad hade du för planer då för din hälsa? Din motion? Hur har det gått? Har du hamnat där du har tänkt dig avseende med vikt, hälsa, mat och motion? Eller har du hamnat på ett annat ställe? I så fall: är det nya stället bättre eller sämre än det du hade planerat?

Vad kan du lära av året som har gått? Om du har motionerat mindre än du hade tänkt dig är frågan vad som bidrog till att du gjorde valet att kapa ned på motionspassen. Hur ska du under nästa år undvik att hamna i liknande situation? Och OM du ändå hamnar där: hur kan du agera annorlunda så du fortsätter motionera som du har tänkt?

Gör på samma sätt när det gäller hälsan och matvanorna.

Titta sedan framåt. Var vill du hamna om ett år? Hur ska du må då? Hur ska du känna dig? Det kan vara stark, energifylld, rörlig, smidig eller något annat. Hur mycket vill du väga då? Hur ska du motionera? 

När du vet ditt mål för 2012, då är det dags att fundera hur du ska nå dit. Vad ska du lägga till i dina dagliga vanor? Om det är regelbunden motion för att få kontroll på vikten och få en starkare och piggare kropp gäller det att planera in motionspass. Och att hitta något som du vill göra. Fokusera på bra vanor som du lägger till. Då försvinner vanligen någon eller några mindre bra vanor samtidig.

Skriv, måla, rita eller konkretisera ditt mål på något annat sätt som du gillar. Det viktiga är att du hittar ett sätt som gör att du lätt kan påminna dig själv om vad du vill. Och därigenom lättare hålla dig till planerna.

Ett riktigt gott och hälsosamt 2012 önskar jag dig. Jag kommer att ha en del lediga dagar i början av året, därefter kommer jag att uppdatera bloggen bättre än under den senaste tiden nu på hösten/vintern.

Stor kram till alla som läser mina inlägg, även om de varit sporadiska de senaste veckorna.

Det här inlägget postades i Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>