Elittränare på Bosön

I veckan som gick fick jag det skojiga uppdraget att föreläsa för Bosöns elittränarutbildning. Utbildningen går under 2 år med elittränare från en mängd olika sporter. Allt från vattenskidor till brottning och orientering.

Mitt ämne var ”Rörlighet och koordination”, bortanför stretching. Jag föreläste utifrån mitt sätt att se på kroppens muskler i olika funktionella lager med olika uppgifter i kroppen. Vi tittade på vad som händer och vissa djupare muskellager inte fungerar som de ska och hur det påverkar rörligheten. Jätteskoj grupp och härlig energi!

Efter 1,5 timmar var det dags för att praktiskt testa på. Det blev just en del tester, och så många prova-på-övningar för att trigga djupa muskler och för att testa och träna rörligheten.

3 timmar svischade förbi. En riktigt skojig och givande förmiddag! Tack Susanne Wolmesjö för inbjudan och möjligheten att delta.

Det jag föreläste om är sådant som vi tar upp och pratar om på utbildningen Funktionell rörelsetränare – som är en del i den längre Optimal funktion. Nästa funktionella rörelsetränar-utbildning går i mars! Välkommen att delta och se på kroppen utifrån ett nytt perspektiv. Läs mer på woxutbildning.se

Det här inlägget postades i Forskning, Teve, tidningar och annat jag gör. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>