Kväll i Åmål, och sluta jämföra dig

Gårdagskvällen tillbringades i Åmål på Kulturhuset. Jag måste ju säga att det var lite skoj att se inbjudan till föreläsningarna. Kulturhuset anordnar tillsammans med SV en rad föreläsningar under våren och jag ingår i ett hälsotema. Framsidan av foldern pryds av… mig!

Och inuti foldern finns en liten bild på självaste Stefan Holm – i form av porträttfoto. Han kommer dit om två veckor och föreläser. Oj, oj, det blir något att spara som anekdot till barnbarnen… Den största anledningen är säkert att jag skickade foton i ”rätt” storlek och format och därför pryder omslaget. Men hur som helst… skoj är det.

Fullsatt blev det och extrastolar plockades fram. En härligt tillåtande stämning, skratt, frågor och prat.

Varje gång jag föreläser så påminns jag så starkt om varför jag älskar det jag gör. Tänk att ha förmånen att dela med sig av positiva berättelser och anekdoter som kan göra skillnad för andra människors liv och hälsa. Så underbart! Vilken förmån att få vara ute och träffa folk, möta och beröra. Inspirera. Och sån härlig känsla när mötet sker und och jag kan tala direkt till de flesta – utan skyddsmurar. Det handlar – för mig – inte om att ge pekpinnar eller säga att ”så här ska du göra, MÅSTE du göra”. Jag tror alla personer inom sig bär på alla svar. Det handlar främst om att få folk att börja lyssna på sig själva och ta sig själva mer på ”allvar”, bli lite mer sunt egoistiska. Tänka på sin egen hälsa, och inte bara försöka finnas till för alla andra. Eller, som vi pratade om igår – att leva i jämförelse med andra.

Om jag hela tiden jämför mig med andra så blir jag aldrig nöjd. Jag får aldrig känslan av lycka eller hälsa. Det finns ju alltid någon som springer snabbare, springer längre, är starkare, ser bättre ut, är mer muskulös, är smalare… Om jag lever via spegling hos alla andra så tar jag kraften från mig själv, tar hälsan från mig själv.

Att någon annan springer snabbare än jag påverkar ju faktiskt inte alls mitt löptempo. Jag blir varken snabbare eller mer långsam för det. Jag springer som jag gör. Det samma gäller för mina matvanor och min hälsa. Så sluta upp coh jämföra dig, om du inte är en elitidrottare som lever på prestation. Sluta i alla fall upp med att jämföra ditt inre, ditt värde och din egen hälsa med andra. Du är du. Och det är fullt tillräckligt. Frågan är hur DU vill må i DIN kropp.

Ikväll blir det Lödöse. Välkomna kl 19 och lyssna i Lödöse museum.

Det här inlägget postades i Hälsa, Tankar om stort och smått, Teve, tidningar och annat jag gör. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Kväll i Åmål, och sluta jämföra dig

 1. Sirena Tremaine skriver:

  Hello. magnificent job. I did not anticipate this. This is a remarkable story. Thanks!

 2. gucci belt skriver:

  I’m commenting to let you be aware of of the outstanding experience my friend’s girl developed viewing your webblog. She came to understand numerous things, most notably what it is like to have an amazing teaching spirit to let the others with ease know just exactly certain very confusing matters. You really surpassed visitors’ desires. Thank you for offering these insightful, safe, informative not to mention fun tips on that topic to Janet.

 3. cheap jordans skriver:

  My husband and i have been so peaceful Jordan could deal with his analysis by way of the ideas he acquired when using the web pages. It is now and again perplexing to just happen to be freely giving points which usually many others may have been making money from. And now we figure out we now have you to thank for that. The type of illustrations you have made, the simple website navigation, the friendships you help create – it is many sensational, and it’s really letting our son and us reckon that the idea is exciting, and that is truly pressing. Thank you for the whole thing!

 4. My spouse and i have been so happy that Peter could finish off his reports through the ideas he got through your weblog. It is now and again perplexing to simply happen to be releasing concepts that the others have been making money from. And we all discover we now have the writer to be grateful to for that. The main illustrations you have made, the easy website navigation, the relationships your site make it possible to engender – it’s mostly sensational, and it’s leading our son in addition to our family feel that that idea is thrilling, and that is rather pressing. Many thanks for all the pieces!

 5. curry 5 skriver:

  I am also commenting to make you understand of the incredible experience my wife’s girl found visiting your webblog. She came to find several issues, with the inclusion of what it’s like to possess a wonderful giving mindset to let other folks quite simply gain knowledge of several advanced things. You undoubtedly did more than her expectations. Thanks for rendering the useful, dependable, edifying and also cool tips about that topic to Ethel.

 6. Thanks so much for giving everyone remarkably breathtaking opportunity to check tips from this blog. It is usually so pleasurable and as well , packed with a lot of fun for me and my office peers to search your blog at minimum three times a week to read the newest tips you have. And definitely, I’m actually amazed with your good tactics served by you. Some 1 areas in this post are definitely the finest I’ve had.

 7. fila shoes skriver:

  I in addition to my buddies were actually digesting the best tactics from your site and then came up with an awful suspicion I had not expressed respect to the blog owner for those tips. Those young men are actually totally glad to read through them and have now absolutely been making the most of them. Appreciation for actually being indeed thoughtful and also for considering such superior guides millions of individuals are really desperate to discover. Our sincere regret for not expressing appreciation to you earlier.

 8. tory burch skriver:

  I needed to create you the tiny word just to say thank you yet again just for the superb tactics you have provided on this page. It is tremendously open-handed of you to grant publicly what a few individuals could have sold for an e book in order to make some dough for their own end, certainly given that you could possibly have tried it in the event you wanted. Those points likewise worked to be a fantastic way to fully grasp many people have a similar dreams much like my own to realize way more related to this problem. I am certain there are thousands of more pleasant opportunities ahead for those who view your website.

 9. curry 4 skriver:

  Thanks so much for providing individuals with an extremely wonderful opportunity to discover important secrets from this site. It is always very good plus packed with amusement for me and my office acquaintances to search your site particularly three times a week to find out the newest tips you have got. And indeed, I am at all times astounded with the extraordinary suggestions served by you. Certain two areas in this article are in reality the most suitable I’ve had.

 10. westbrook shoes skriver:

  I wanted to send you one tiny remark to finally say thanks a lot over again for those spectacular ideas you have featured here. It’s unbelievably generous of you to provide extensively precisely what numerous people would’ve distributed as an electronic book to end up making some dough on their own, primarily seeing that you could possibly have tried it if you ever decided. The inspiring ideas also worked as a easy way to realize that someone else have the same fervor just like my personal own to know much more when it comes to this issue. I believe there are some more enjoyable situations up front for many who read through your site.

 11. adidas yeezy skriver:

  I wish to voice my gratitude for your generosity for folks that should have guidance on this particular theme. Your personal commitment to passing the solution across had become exceptionally practical and has specifically enabled men and women much like me to get to their objectives. Your new informative help indicates a great deal a person like me and somewhat more to my mates. Thanks a lot; from everyone of us.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>