Löpskolning

I veckan var det så dags för att trimmas i löpteknik av proffset Fredrik Zillén. Jag har tidigare träffat Rubin för samma sak för cirka 1,5 år sedan. Sedan dess har jag jobbat på och (tror jag) förändrat och förbättrat en rad saker på sikt. Nu är det dags igen och då föll det sig så att jag och Jörgen Christensen träffade Fredrik Zillén.

KALAS är Fredriks metod där varje bokstav står för en kroppsdel. Något att tänka på vid olika delar av passet. Knän, armar, lutning, andning och svanskota. Men det är inte i den ordningen som man behöver tänka på dem.

Först var det så klart videofilmning. Sedan löpskolning, testning, mer info, mer testning, mer info, mer testning… OCH så var det dags för ”upplöpning” – så klart med inspelning.

Tillbaka till Fredriks kontor och kolla på ”eländet” :-) . Oj, oj, ja, man är ju inget proffs precis – speciellt inte som man jämförs med de riktiga löparna. Men då är ju som bekant förbättringspotentialen extra stor :-) .

Det roligaste var nog ändå vilken förändring det var mellan film 1 och film 2 när vi försökte KALASa oss fram. Riktigt häftigt att se!

Nu blir det löpträning och att testa ny löpteknik under delar av passen. Skoj och utmanande. Så bra! Tack Fredrik för en fin dag!

Det här inlägget postades i Motion och rörelse. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>