Vad funkar, vad funkar, vad…?

Ok, jag måste erkänna det. Det var länge sedan sist men nu har det hänt. Jag har haft två löppass som har varit riktig ”gris-pass”. Benen som bly, andningen i botten, seeeeeg kropp, noll löpkänsla. Men jag sprang ändå.

Ja, så är det. Vi har alla våra dagar när det bara är att bita ihop och jobba sig igenom. Steg för steg. Och då gäller det att verkligen bestämma sig för att fokusera på det som fungerar i kroppen. Om man bara springer och tänker på hur tungt det är, vad trögt det går, hur segt det känns, att det borde gå snabbare, ja – då blir det ännu tyngre. I stället gäller det att försöka hitta det som faktiskt känns ok i kroppen. Det kan vara armarna, fotens isättning, en blå himmel… något som känns i alla fall neutralt.

Att det har känts så tungt de här två gångerna beror dels på att jag har varit sjuk och haft infektion i 2,5 veckor. Samtidigt förvånas jag lite – det känns som om kroppen har glömt hur det är att springa på 10 dagar. 10 dagar! En stor eloge till alla er som börjar springa efter 10 år igen. Då kan jag verkligen förstå att det är svårt med löpkänslan. Och hur trögt det kan kännas.

Samtidigt håller jag på att testar ny löpteknik med annan fotisättning och annat steg helt och hållet. Och det känns. Ingen löpkänsla alls just nu. Känner mig som en travhäst som slösar energi… :-) . Men jag vet att det blir bättre. titta förresten inte på hur tjejen på bilden här ovan springer, för det är inte ”rätt” … Tyckte bara att bilden var fin…

Så jag fortsätter. För jag vet att jag för varje pass kommer närmare det sköna flytet. I förrgår var jag ute i 40 minuter. I dag i 60 minuter. Så skönt ändå att äntligen vara igång igen!

Det här inlägget postades i Motion och rörelse, Tankar om stort och smått. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>