Backträning

Den här veckan är jag i Lindvallen, Sälen med mina barn och goda vänner. Första skiddagen i dag. Strålande sol!

Skidskola för lillebror idag och några egna åk under tiden i de lite ”större” backarna. Var lite för hård packad snö för att åka i skogen. Testade, och det kändes som att skumpa fram på en tvättbräda.

Första dagen blev en soft start. Barnen kände sig trötta och nöjda redan på eftermiddagen. Så då passade jag på att sticka ut och springa en sväng efteråt. Perfekt backträning nu när man är här i fjällen. I slalombackarna går det ju inte att springa, med all snö, men vägen upp från Sälen by och upp hit till Lindvallen är ju perfekt. En så där 1-2 km tänkte jag i mitt stilla sinne. Så 2-3 varv skulle väl funka att ta. På med löpargrejer och iväg.

Efter första vändan – som tog 50 minuter! – trodde jag inte riktigt min löparloggs uppgifter: 8,4 km! Jag hade alltså sprungit i en uppförsbacke i över 4 km! Bra jobbat Katarina! Tänkte jag då. Eftersom backen var så mycket längre än jag först trott så fick det bli 2 vändor. Från Lindvallens Experium, fjällvägen ned till stora vägen och så ned hela vägen till rondellen där man svänger upp på fjället. Riktigt skönt! Och sista varvet i backen var det rejäl motvind på väg upp. Så det blev lite extra träning. 1 tim och 40 min.

Det här inlägget postades i Åre Extreme 2012. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Backträning

  1. Mariette Biard skriver:

    Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>