Gå och springa är som att skritta och galoppera

Ja, det är något av de klokskaper jag har fått med mig under mina senaste tider av löpskolning. Senast var det Fredrik Zillen som sa det. Och det är ju så rätt.

Att gå är en form att ta sig fram, som kan liknas vid hästens skritt. Att springa är en annan form som kan liknas vid hästens galopp. Och att skritta och galoppera ser helt olika ut för hästen. Galopp är INTE snabb skritt. Det är en helt annan gångart. Så är det även för oss när vi tittar på gång och löpning.

Lång tid har vi gått snabbt när vi vill springa. Ok när man ska gågga (ett mellanting mellan att gå och jogga). Men så fort som hastigheterna ökar bör vi byta gångart till löpning. Och det gångarten skiljer sig helt från att gå.

Så nu tränar jag på att ha två olika gångarter: gå och springa. Känner mig som en travhäst emellanåt när jag löptekniktränar med spetsiga knän. Gnägg gnägg. Men det känns bra i kroppen!

Det här inlägget postades i Motion och rörelse. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Gå och springa är som att skritta och galoppera

  1. Jacinto Kimmins skriver:

    Hey very nice site!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your website and take the feeds also…I am happy to find so many useful information here in the post, we need work out more techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>