Känns i kroppen

Ojojoj vilken härligt träningsvärk jag har i ben, rumpa, axlar, armar. Ja, till och med i magen! Så skönt! Så där lagom jätteont. Så att jag fortfarande kan sätta mig på en stol (om jag tar emot lite med händerna) och komma ned på huk (om jag stödjer mig lite mot mina lår). Ha, ha, haaa…

Fantastiskt vad det känns. Efter gårdagens pass. Så här mycket träningsvärk borde jag inte ha fått, med tanke på passets innehåll och intensitet. Lite grann, men inte så här mycket. Troligen beror det på mängden träning som har ökat. Jag sprang ju 31 km två dagar innan och musklerna kanske inte var fullt återhämtade inför gårdagens pass.

I takt med att jag ökat träningsmängden är jag noga med att äta ordentligt och att ersätta kroppen med det som jag förlorar när jag tränar. Jag har valt att köra med Herbalife 24, deras nya serie som ger bra tillförsel av både elektrolyter, aminosyror, socker och annat som kroppen behöver nu när träningens dosen har ökat. Det fungerar fantastiskt fint. Känns som att musklerna och nerverna återhämtar sig snabbt och bra efter passen. Faktum är att jag faktiskt inte tog något tillägg igår efter styrke/intervallpasset… kanske kan det vara en bidragande orsak till träningsvärken och den nedsatta återhämtningsförmågan…?

I dag blev det ett lättare återhämtningspass löpning. Fast det blev 11 km. Kanske lite väl långt. I ett 5 min 20 sek tempo. Kändes som ett skönt flyt. Vill hålla en hastighet där jag kan springa ”rätt” och det känns fint, hellre än att springa långsamt med sämre teknik. Så så blev det med det återhämtningspasset. Vi får se hur kroppen känns imorgon.

Återhämtningsdryck idag i form av Resorb. Och så mat förstås. Godnatt för idag!

Det här inlägget postades i Åre Extreme 2012. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>