Långloppsdags

I dag var det långloppsdags! Jag siktade på 30 kilometer. Eller maximalt 3 timmar. Det är vad coach Rubin McRae hade satt upp till mig. Jag har ju haft lite känningar av mitt ena knä och provat lite olika skor, modeller som jag sprungit i tidigare. Men det har känts så där. Sist testade jag mina Salomon XR Crossmax på löpningen  hem från kliniken. Och det kändes så otroligt bra. Även att springa på asfalt med skorna.

Så jag tog mina kära Salomon även i dag. På långloppet. Tänkte hålla mig omkring bostaden så jag kunde byta om jag kände för det. Men det behövdes inte. Så iväg.

31 kilometer senare var jag tillbaka igen, efter 2 tim och 50 minuter. Fantastiskt bra! Och det kändes hur bra som helst i kroppen och i knäet. Vid 20 kilometer kom en känning av kramp i vaden i vänster ben, men jag sänkte tempot lite och kunde hålla det under kontroll. Nu saknar bara 9 kilometer så är jag uppe i Jubileumsmaran. Tjoho! Mulen och lätt regn när jag gick, spöregn i en timme mitt i och sen lite småstänk sista timmen. Helt ok väder med andra ord.

Jag veeet att jag kanske borde ha sprungit 100 meter till så hade jag fått 31 km blankt, men jag är ingen som springer och kollar på Runkeepern hela tiden utan jag springer lite mer på känn. Så jag var på väg hem, var hemma i parken för att gå sista biten hem som nedvarvning. Så jag stoppade klockan. Och det blev 30,99. Men jag räknar det som 31 km.

Lite streching, sen iväg för att byta till sommardäck, handla och laga mat innan goda vännerna snart kommer på besök. Känner mig oförskämt pigg och fräsch i både kropp och knopp. En underbar känsla!

Det här inlägget postades i Åre Extreme 2012, Motion och rörelse. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>