…det kan ju inte kallas för träning…

Två veckors träningsförbud är nu avklarade. Och jag har lyckats hålla mig från träning. Visst har jag varit ute och lufsat några gånger. Men en ”lufs-runda” kan väl inte kallas träning eftersom jag har haft ett tempo där jag inte har behövt öppna munnen för att andas. Jag har bara kört med näsandning.

Det knepigare har varit att cykla långsamt. Min strategi har varit att ta rygg på någon  i kostym och finskor eller någon som håller ett lugnt tempo på en rostig cykel. En gång hängde jag på en man där knäna gick inåt och fötterna utåt vid varje tramptag, bakdäcket vobblade betänkligt under tiden som cykeln högvilt protesterade med höga gnissel. Men det var en bra takt. För mig. Just nu. Eftersom jag är så ruskigt dålig (eller mindre bra) på att cykla långsamt. Jag hann med en helanalys kring hans troliga problem i kroppen och hur de skulle kunna åtgärdas – bara jag hade testat honom specifikt för att verifiera mina misstankar. Men han stannade aldrig :D .

Och att lyfta några vikter någon gång ibland kan inte heller räknas som träning. Det har ju inte varit något max utan bara lätt. Bara för att hålla igång.

Men hua vad det känns jobbigt! Längtar till att få röra på mig ordentligt igen. Ser löpare på väg till och från jobbet överallt. Ser träning, cyklister, anläggningar, crossfit och annat precis överallt. Och min kropp känns som en hudpåse fylld med filmjölk. Jag VET att det mest är en känsla och att en stor del är att musklerna just nu inte är fyllda med vätska. Men ändå. Bara känslan av inaktivitet och o-träning är inte skön.

Nu hoppas jag att jag kan starta lite långsamt och ”klokt” igen. Så att jag om en vecka kan springa lite mer vanligt igen och lyfta lite vikter som jag brukar. Ser så fram emot det!

 

Det här inlägget postades i Hälsa, Motion och rörelse. Bokmärk permalänken.

En kommentar till …det kan ju inte kallas för träning…

  1. furtdsolinopv skriver:

    Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you stop it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is very much appreciated.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>