Jag väljer bort Grönt vatten

Det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellerna brukar man ju säga. Och det stämmer rätt bra tycker jag, även när det gäller alla ”hälsosamma” och nyttiga produkter som dyker upp på marknaden.

Nu sist såg jag på ett café en ny dryck: Grönt vatten. Fin flaska, ser fräsch ut. Jag blev nyfiken och läste vidare på den som heter ”Ren” – det finns flera olika i den här serien.
Den ska rena kroppen med hjälp av björksav, liksom maskrosrot, rysk rot och andra aromatiska örter.

Bra nog. Säger jag inget om. Men sen är drycken sötad med fruktos. 3,5 gram per 100 gram dryck. Det gör att drycken smakar sött. Så klart så den är mer ”god”. Men varför fruktos? Fruktos är ju ett gissel!
Läs mina andra inlägg här om fruktos, och se den suveränt bra filmen på youtube.

Jag väljer bort Grönt vatten just på grund av fruktoset. Hitta ett annat sätt att söta drycken om den behöver sötma. Dessutom får man tänka på sin tandhälsa!

 

Det här inlägget postades i Hälsa, Mat och matvanor. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jag väljer bort Grönt vatten

  1. Maria skriver:

    Kom också över en flaskan Grönt vatten på mitt gym och gillar drycken skarpt. Det bästa är väl såklart noll sötningsmedel, men och andra sidan känns ju fruktoshysterin rätt skev. Har hittat forskning som visar på positiva effekter (http://tranastyrka.se/fruktos-i-kosten-hur-mycket-ar-for-mycket/) av fruktos och frågan borde inte handla om fruktosets vara eller icke vara utan om att inte överkonsumera. Så när jag dricker en halv liter Grönt vatten med 3,5 gram per 100 ml får jag i mig en mängd fruktos som är mindre än ett grönt äpple. Juice innehåller ca 12 g per 100 ml, vitamin well 4,5, coca cola 12,5 och så vidare. Det unika med Grönt vatten är ju inte att de har lite fruktos utan specialblandning av adaptogener (producerad av Svenska örtmedicinska institutet som bland annat tagit fram Kan Jang och Chisan som botar trötthet och förkylning) som faktiskt ger effekt. Enkel jämförelse av de andra storsäljarna så är grönt vatten helt klart bäst enligt min mening. Vitamin well ger inte någon effekt över huvud taget eftersom vitaminer endast fungerar om man har en brist) , redbull blir man piggare av men tyvärr får man sota för det när koffeinruset försvinner och man blir tröttare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>